fredag 13 februari 2009

Trons skönhet

Det är ganska enkelt att se om en människa är frisk eller sjuk, och om vi tittar lite närmare kan vi även förstå om hans eller hennes sjukdom är av fysisk eller mental karaktär. På samma sätt som man kan urskilja en sjukdom, kan man även finna botemedel. Såsom varje problem har en lösning, finns det behandling för varje sjukdom. När man utgår från detta och fördjupar sig lite mer, kan man säga att behandlingen eller läkningen inte bara har en materiell aspekt, utan har koppling till det inre.

Mitt arbete de senaste åren har jag ägnat åt att undersöka kopplingen mellan tillfrisknande och en inre utveckling. Och det här som Oidaterapin uppstår, som en inre bedömning för att upptäcka den andliga skönheten. Alla människor har en mening med livet, ett uppdrag att fullfölja, och vår kraft, vår tillförsikt och vår tro leder oss i riktning mot detta mål.

Längs livets väg kan det uppstå tvivel och osäkerhet, men dessa får oss att ifrågasätta om det meningsfullt, det vi håller på med, och detta kommer att förvandlas till något som skyddar oss. Vi kommer hursomhelst alltid att vara redo att ta risker.

Tron kan röra en människas hela existens, bakom hennes ideal. Det är tron som övertygar oss att fortsätta framåt och som uppmuntrar oss att bli bättre människor. Tron gör oss entusiastiska för ett liv fullt av fromhet och sökande efter allas väl, utan att känna själviskhet.

Genom att dra sig undan trons beskydd faller vi och förlorar oss i den sekulariserade världen, i det som är relativt och fjärran. Tomma rutiner och avsaknad av kärlek infinner sig i livet när man förlorar värdet av detaljerna. Vi avlägsnar oss från det som är vår lycka.

För att förstå det underbara i vår existens måste vi gå bortom det fysiska, bortom all fördom om livet och tillåta oss att upptäcka allt som tron har i beredskap åt oss. Varje människa bär på en gudomlig förmåga, en komplex värld att undersöka, som Gud gett oss var och en för att bestämma en framtid i kärlek med Honom

B.A. Paramadvaiti Swami

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar