tisdag 12 maj 2009

Råd till ungdomar som hänger sig åt andligt liv

Hur lycklig är inte den unga människa som längtar efter att tillämpa andliga principer i sitt liv! Den som alltid vill leva i den andliga kärleken är en person som önskar erövra livets högsta skatt.

Det är ett privilegium att ägna sig åt att söka sanningen i unga år. De som alltsedan ungdomsåren har varit kärlekens krigare och som tar sin tillflykt till de vises undervisning, blir en förebild för ungdomar. Att leva för sanningen är målet med livet, och att omge sig med dem som befinner sig i samma sökande stärker oss på en vandring fylld av svårigheter.

Det är vår skyldighet att uppfostra barn så att de på sin väg utvecklar värderingar som mänsklighet och uthållighet. Världens framtid ligger i deras händer, och de kan förbättra den endast genom en lämplig vägledning.

Att leva i en familj med stark andlig grund är en stor välsignelse, en lättnad i vårt materialistiska samhälle och en fin erfarenhet att lära sig att ge. För vi är framförallt tjänare till sanningen, och tack vare vår beslutsamhet kan vi göra alla i vår omgivning lyckliga.

Vi är kallade att bli ledare, att bli föredömen i tro och andlighet. Vi måste bli personer som lever ett värdigt liv som stöds av principer som kärlek och respekt. En sann ledare har inga tillfälliga avsikter. Han arbetar för att tjäna andra och kämpar för att förbli sina ideal trogen, för när man ger allt som man fått föds en sann känsla av entusiasm och tacksamhet.

Bli en kärlekens budbärare. Genom att ge kärlek åt andra kommer ditt liv att fyllas av lycka. Kom alltid ihåg att upprorsandan som är naturlig hos ungdomar, måste stå i kontakt med den uråldriga visdomen från Guds älskade.

Swami B.A. Paramadvaiti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar