söndag 29 mars 2009

Från Vrinda Kunja – en andlig tillflykt I Indien

När någon bestämmer sig för att överlämna sig åt Gud är det något mystiskt och verifierat på samma gång. Vi måste försöka vara perfekta i våra relationer. Religion innebär uppriktiga relationer med andra. Om det inte finns uppriktighet finns ingen religiositet.

Att vara Guds efterföljare betyder att vara rädd om hela vår omgivning, även det som vi inte känner, och att inte tro sig äga en sanning. Gud har också gett oss frihet att välja, det är endast inspiration som åstadkommer förvandling.

När vi är generösa mot andra, odlar vi sann uppskattning och vi kommer att finna äkta vänskap. Detta är något mycket viktigt i livet, eftersom det bara är i sanna vänskapsrelationer som man kan finna en tillflykt och lindring från alla livets bedrövelser. Ett ljus av vederkvickelse. En sann relation är inte något mätbart, inget tillfälligt möte eller en sporadisk inbjudan. Den uppriktige försöker hälpa och värdera andras arbete för andra. Att värdera endast eget arbete är bara egoism.

Dessa ord är råd som jag hört av de vise som betonar vikten av mänskliga relationer, och dessa råd gäller alla. För den som vill älskas och älska kommer det högsta målet för kärleken alltid att vara Gud.

Swami B.A. Paramadvaiti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar