söndag 29 mars 2009

Tillägnat världens alla kvinnor

Detta budskap tillägnas alla kvinnor i världen, alla mödrar, döttrar, ledare, de som lever i försakelse, jag vänder mig till er alla. Det är beundransvärt att se en kvinna som kämpar framåt och är ett föredöme, som skyddar det värdefulla och leder andra på rätt väg. Vägen till lycka är allt där man ger det bästa man har till andra, vare sig är att leva sitt liv i tjänst till Gud som ett offer av perfekt försakelse eller att ge av moderskärleken i sin fina familj.

Jag råder alla dessa kvinnor att aldrig vika av från sanningen och att de deltar i bildandet av andliga tillflyktsorter för andra kvinnor. Må de ägna sig åt att söka sanningen. Nuförtiden och i vårt samhälle tar makar på sig lite av ansvar, framförallt när det gäller respekten för kvinnan. Så många fantastiska kvinnor med många kvaliteter och så få partner till dessa som antar utmaningen för resten av livet.

Många gånger formas våra känslomässiga beslut av något i grunden ojämnt. Om en person inte kan uppfylla sina andliga plikter, kan hon förmodligen inte heller ta ansvar för en familj. Om man ska vara ärlig är det få män och kvinnor som verkligen efterföljer Gud och den andliga kärlekens mission.

Endast genom att öka hängivenheten i sökandet efter sanningen och genom att vara ett gott föredöme, kan man skapa en atmosfär av sant beskydd. Familjer som inte fungerar är vardagsmat, så att säga, och det finns många såna familjer. Precis som fäder eller mödrar som är oansvariga. I dessa fall passar uttrycket: "Bättre att vara ensam än i dåligt sällskap, och man kan vara säker på att aldrig mer vara ensam".

Systrar, mödrar, låt oss söka ett mål för vår kärlek, en orsak för att älska och uppoffra oss. En kropp av kött och blod kan inte vara föremål för vår kärlek, utan det är den fina själen som bor i kroppen som vi alla älskar. Vi ger vårt hjärta till en andlig vägledare, och sen alltid kollektiv tjänst för allas väl och inte bara för oss själva; en tjänst där vi alltid kan växa i det fina vi har och det mest utsökta som Gud har gett oss.

Swami B.A. Paramadvaiti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar