torsdag 5 mars 2009

Goda relationer

Kära vänner, välkomna! Jag inleder detta nya nummer av Darshan med att minnas en av de viktiga lärdomar jag fått av min andlige mästare. Han var ett levande exempel på denna tanke: Ge alltid av det bästa ni har.

Nuförtiden försummar vi att vårda relationen med andra människor. Jobbet och mycket annat begränsar oss när det gäller hur vi behandlar andra. Hur märkligt det än låter så har våra begränsningar ingen begränsning. Vi försöker emellertid att bli accepterade av andra. Det viktigaste i de mellanmänskliga relationerna är hjärtats ärlighet. Långt bortom svårigheterna finns viljan, föresatsen. Om vi vill göra det goda kommer detta att visa sig, oberoende av om vi är bra eller dåliga.

De som ägnar sig åt odlandet av andlighet längtar efter att dela sitt liv med andra, för de upprättar helgedomar i sina hjärtan och öppnar portarna för världen. Kärleken och sunda relationer måste också frodas i famljen, för vi måste börja ge av vårt bästa till dem som står oss närmast. Att bry sig om att ha goda relationer innebär också att respektera andras liv som om det vore ens eget. Detta innefattar förstås även djuren. Därför, mina vänner, är odlandet av gudsmedvetande den förträffliga ledstjärnan för att vårt liv ska bli så fint det bara kan.

Från Indien med kärlek, och önskande er det bästa,

Swami B.A. Paramadvaiti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar