söndag 29 mars 2009

Ett budskap för denna tid

Käraste läsare!

En av de erfarenheter som gjort starkast intryck på mig i kontakten med min andlige läromästare, var att lyssna till honom, att få höra från honom många historier och budskap om kärlek, något som sökte höja livskvalitén för alla. Det var budskap som hade sin härkomst i gamla tiders visdom men som med unik precision kan appliceras även i nutid. I äldre tider bemödade sig mästarna om att lämna efter sig en stor mängd information som hjälper oss att övervinna dagens problem. Detta var deras kärlek. Jag önskar att ni alla kunde ha denna verkliga kontakt och att livets skönhet, även de tillfälliga aspekterna, alltid må genomsyras av andlighet. Endast på så sätt uppnår ni målet då ni bringar stor välsignelse åt alla.

Livet förflyter så snabbt som en droppe som glider av ett blad. Dag efter dag får vi så många erfarenheter som ristas in i oss som historier, vilka när de summeras, representerar det som vi kallar vårt förflutna. Sedan lämnar vi den här världen och kommer igen, och sen ett nytt liv. Så nu är det inte längre dagar det handlar om, utan liv. Liv efter liv gör vi samma sak.

När och hur ska detta sluta? Vilken mening finns bakom alltihop? Vad är detta enorma arkiv av historier? Är det möjligt att ändra ödet? Vad är det vi söker under denna resa? Vilken roll spelar Sanningen när det gäller upprepad födelse och död? Hur är det möjligt att gå igenom hela livet utan att veta vad som är vårt sanna väsen? Hur ska man fatta att man kan leva i tvivel på att det i vår existens inte finns en gudomlig möjlighet till en perfekt plan för var och en? Många frågor, och vem har svaren?

Mina vänner, de vise i äldre tider och i nutid har samma budskap. En människas egenskap och kvalitet visar sig i de ideal hon har. Kan det finnas något ädlare än att tjäna sanningen och lära sig älska villkorslöst? En gudomlig plan, under vägledning av Gud själv, för var och en, och på så sätt blir vi befriade från att handlingar där vi söker den lycka som enbart för lidande med sig.

Jag önskar er stor entusiasm för att nå era trascendentala mål. Man måste alltid tänka stort, och sedan se hur överraskningarna visar sig. Jag önskar andlig framgång och evig lycka åt var och en av er, och styrka att inte låta er ledas av impulser, vilka endast är diffusa idéer av en förvriden verklighet. Mina lyckönskningar, om bara du försöker!

Med önskan att nå hjärtat hos var och en,
Swami B.A. Paramadvaiti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar